Entertainment

‘Leona Tlg Cari Klinik Kecikkan Kpek,’ Rmai Tgur Ank BeIanja Aset, Ini Jwpan Mngejutkan Azhar Sulaiman

Terbaru, anak kepada pelakon Azhar Sulaiman, Kasih Iris Leona kembali mendapat perhatian ntizen apabila fotonya yang menjoI.ok mata dikcam ntizen.

Menerusi komen, rata-rata memperti.kaikan pmakaian Leona yang agak se.ksi dan keterI.aluan selepas mewarnakan rambutnya baru-baru ini.

” Dik, kalau boleh jaga sikit ‘aset’ tu,” kata salah seorang pengguna twitter.

” Mak bapak tak tegur ke? Dah lah se.ksi,” komen salah seorang netizen.

” Jaga aura.t dik, tak fasal-fasal nanti cantik kejap je, bina.sa yang lama,” nasihat salah seorang warganet.

Leona yang memuat naik foto terbaharunya di akan Twitter dan Instagram itu tidak memberikan sebarang respon di atas teguran dan keca.man tersebut.

Namun Azhar menerusi laman Facebook miliknya menyedari akan hal tersebut.

” So today Leona kena ke.cam lagi termasuk lah Mami (Azhar) jugak kena hen.tam sebab tak pandai didik Leona to be “islamik”

” You ada anak?” persoalnya.

Leona pada Mac lalu turut hangat diperkatakan apabila dia dan kembarnya Andika Rees Pahamin berjaya meraih pencapaian terbaik dalam SPM 2019.

Azhar berkahwin dengan isterinya, Chempaka Emalin Pahamin dan mereka dikurniakan sepasang kembar Leona dan Andika Rees Pahamin serta Kasih Leia Ixora yang berusia 21 tahun.

Jawapan terbaru Azhar

Sementara itu menerusi status terbaru yang dimuatnaik di Facebook, Azhar Sulaiman sekali lagi meluahkan pendapat beliau mengenai isu membabitkan anaknya itu.

” Lepas satu.. satu lagi isu.. Aritu isu takleh cakap melayu harian and asyik cakap english. Pastu sebok belajar cakap Kelate.. Now pasal pakaian se.ksi lak..

” Leona please find Brea.st Reduction Clinic….Daddy will pay for the make over!…Bila kope.k kecik….im sure takleh pakai baju baju sek.si lagi..” tulis Azhar.

Sementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata ntizen meminta Azhar menerima teguran dari sudut positif.

Ini kerana bukan ukuran saiz ‘aset’ milik anaknya yang jadi ditegur ntizen, namun cara anaknya berpkaian yang keterI.aluan se.ksi yang tidak bersesuaian dengan budaya orang Melayu apatah lagi anaknya masih muda remaja.

” Sejujurnya bukan saiz yang bermasalah tapi bagaimana cara ia ditutup itu yang menimbulkan ftnah.. No need clinic… cuma hanya tukar baju..” tulis Ain.

Terdahulu, pada Jun tahun lalu, anak perempuan Azhar Sulaiman itu dikrit.ik ntizen apabila menukar warna rambut kepada jingga.

Mengulas mengenai isu itu, Azhar mengakui dia masih berusaha menjadi pemimpin yang baik untuk keluarganya.

Akui sedar dengan rasa kurang senang dalam kalangan ntizen, Azhar, 50, berkata anaknya juga masih belajar banyak perkara terutama dalam usia yang sedang meningkat dewasa.

” Dia dah 18 tahun… masih explore banyak benda dalam hidup ni.

” Hidup dalam keluarga moden ni, saya sebagai bapa perlu menyesuaikan diri dengan perkara begini walaupun ada suara yang tidak menenangkan… it’s part of growing up.

” Ada juga orang yang menegur dan menyentuh tentang agama… ada yang cakap saya patut buat sesuatu untuk menghalangnya.

” Saya hargai semua komen yang berlandaskan agama. Tak apa, nak membebel pun tak apa, ia sangat dialu-alukan,” kata.

Tambah Azhar dia tidak akan mempertahankan tndakan yang dibuat oleh anak gadisnya itu.

Pelakon Abang 92 ini juga berkata sebagai ketua keluarga dia akan membimbing isteri dan anak-anaknya ke arah yang lebih baik dan mendekatkan diri dengan Islam.

” Saya takkan bersikap defensif atau tegakkan benang yang basah. Yang salah tu salah, kita tahan la… sebagai seorang ayah saya terima.

” Saya juga akan cuba untuk memimpin keluarga ke arah yang lebih baik dan kembali mendekatkan diri dengan Islam,” ujarnya.

Menurut pemenang tempat ketiga Hero Remaja 1990/91 ini lagi, anak-anaknya faham mengenai hukum hakam agama dan berharap mereka sedar kesan daripada setiap tindakan yang dilakukan.

Menurut Azhar lagi, setiap anak tu ada perangai masing-masing. Mereka sebagai ibu bapa sedaya upaya berusaha untuk anak menjadi lebih baik, pakai tudung dan menutup aurat

Reaksi Orang Ramai

Sy percaya Mami dah t.egur dan beri d.idikan Islam sewajarnya utk family. Selebihnya berdoa kepada Allah sbb hati kte ni Allah yg pegang. Anytime Allah boleh bagi hidayah dan bolak balik hati kte. Yg meng.ata tu, hati2 la. Lebih baik doakan yg baik-baik. Gitewwwww.

Abg Azhar Sulaiman … Tak baik la sape yang meng.ecam begitu. Subhanallah.. Allahuakbar.. Sabarlah abg Azhar… Saya faham, abg Azhar da sedaya upaya mendidik anak abg Azhar.. Jadi ayah terbaik.. Saya doakan Semoga dipermudahkan segala ur.usan abg Azhar menuju ke jalan yang diredhai Allah.. Aamiinn ya robbal alaminn.

Saya tak pernah k.ecam kalau mungkin men.egur pun mesti dgn cara halus dan berhemah, sbb saya pernah sebaya leona, saya doakan agar semua manusia menjadi hamba Allah yg lebih baik in f.uture.

Ini adalah u.jian utk mami. s.abarlah… yg p.enting jangan berh.enti berdoa dan men.egur sekadar yg mampu.. nabi pun pernah pesan didiklah anak ikut zamannya.. budak dulu2 boleh di dib.antai kalau d.egil, budak2 skg tak boleh buat mcm tu, nanti lain pulak jadinya…sabar ye.

T.eguran itu perlu kerana kita saudara seagama… Tapi t.egur dengan beradab.. T.egur sembunyi2.. T.eguran yang k.asar, umum di khalayak, itu seperti mengh.ina…. Benda paling mudah Allah suruh, tapi susah nak buat laksanakan sebab hati kita belum cukup c.intakan Allah…. Tapi Allah masih sayang kita, kita masih berny.awa saat dan detik ini, peluang untuk kita menjadi hamba Allah yang lebih baik dari semalam.

Sumber:gempak dan mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *