Amalan

Mak Cik Ni Gigih Buat Live FB JUal Baju BUndle, Sekali Masuk Satu Komen Buat Dia Terus Menangis

Pakaian terpakai atau lebih p.opular dipanggil b.undle mempunyai pembelinya tersendiri di Malaysia.

Malah, kini kita melihat lambakan perniagaan berasaskan b.undle hampir di mana-mana termasuk pusat beli-belah mewahh.

Walaupun ada yang menganggap ia pakaian sudah dipakai oleh orang yang tidak dikenali tetapi kerana k.ualiti, keadaan kain yang masih baik, murah dan berjenama, ada sahaja pelangan yang tert.arik untuk memilikinya.

Tidak kurang mereka yang mahu meny.impan sesetengah pakaian atau aks.esori seperti kasut dan beg sebagai k.oleksi v.intaj.

Menariknya, ekoran permintaan yang terus meningkat, ramai peniaga bundle menggunakan p.latform media sosial untuk menjual barangan mereka secara live atau sambil bersiaran langsung.

Seperti yang tular sejak semalam, seorang peniaga bundle ini telah menarik perhatlan netlzen sehingga beliau mengalirkan air mata ketika tengah live di dalam sebuah group facebook.

Pelbagai cara dilakukan oleh setiap insan dalam mencari rezeki yang halal buat keluarga. Walaupun sukar, ia tetap diteruskan demi kelangsungan hidup.

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh pengguna Facebook dikenali sebagai Norazman Mohd Nor, dia telah memuat naik kisah seorang wanita peniaga bundle yang begitu terharu apabila jualannya mendapat sambutan mendadak.

Dari viewer tiga empat orang jadi 100++

Wanita tersebut dilihat sebak kerana sebelum ini viewer ketika membuat live hanya beberapa orang sahaja, namun secara tiba-tiba meningkat lebih daripada 100 orang.

Paling mengharukan apabila ada pembeli yang membida baju-baju bundle yang dijual dengan harga RM1 itu sebanyak 100 helai.

Ikuti Perkongsian Dari Saudara Ini

Mak ni live time2 mcm ni(3pagi) jual baju bundle semua sehelai seringgit dari view 3-4 orang tibe2 mendadak naik view smpai 170 menangis dia..dia up sehelai2 baju tu sambil tersedu2,bergenang air mata dia..kemudian ade dua orang hamba Allah ni terbuka hati nak l0ck 100 dan 50 helai baju2 bundle mak.


Dia jadi serbe salah dgn yg viewer live dia,risau dengan yang tak dapat,risau yg lain2 m.arah dan tak p.uas hati..then ramai2 cakap patut ambik..habiskan baju bundle tu..mak rehat awal malam ni.

Akak yg l0ck 100 dan 50 helai tu mintak mak dan viewer ramai2 tu doakan semoga diorang dik.urniakan z.uriat. Ade s.eratus tiga puluh lebih macam tu pakaian bundle..akak2 yg l0ck tu cakap mak ambik lah duit baju tu..kemudian baju tu mak jual balik,mak cakap dier xnak..dia cakap tak elok..so mak decide nak sedekahkan je baju2 tu nanti dkt mane2 tempat yg memerlukan..mengalir pahala tu tak putus2..dari niat mak cari rezeki,orang terikut nak beli dan senangkan mak supaye mak dpt rehat awal,smpaikan mak boleh jadi asbab untuk yg lain2 buat pahala dan bersedekah.

Dan ade yg scr0ll fb mak neh,nampak mak ada buat nasi lemak,kemudian sedekah dekat masjid,surau..ramai2 pakat nak suruh mak buatkan sampai value rm 1000 untuk sedekahkan.

Siapa yg dpt join live tu..mesti aut0 menangis mcm aku..hujung2 live dapat dengar suare abah tersedu2 jugak sebab bace komen2 dan sokongan orang yg join line tu..abah segan2 nak join live,katenyer nak tido esok nak kerja..tapi abah cover2,perangai abah2 memang mcm tu.

Update, mak live balik dan menangis bile orang tuduh mak gune captlon “H.ELP!!” tu seolah2 mak nak kan s.impati orang dan cuma m.arketing untuk l.ariskan barang dia..sedangkan mak jual semuanya rm 1 je..langsung xdpt untung ape2 pun.

Buat nasi lemak juga
Selain daripada itu, menerusi Facebook ‘mak’ atau nama sebenarnya Rosidah Ahmand, ada juga posting memperlihatkan dia membuat nasi lemak dan menghantar makanan tersebut di masjid dan surau.

Menerusi ruangan komen, dapat dilihat ramai yang mendoakan ‘mak’ terus dimurahkan rezeki dan dilindungi dunia dan akhirat.

Kredit : NorazmanMdNor/RosidahAhmad/OM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *