Uncategorized

Rakaman Kereta Brader Ni Kena Lvdah Kerana Parking, Tapi Netizen Tak Pastl Nak Salahkan Siapa

Bercerita mengenai kes.ukaran mencari tempat letak kereta, ia merupakan i.su biasa khususnya di kawasan seperti pusat beli belah atau tempat yang sentiasa menjadi tumpuan ramai.

K es berebut tempat letak kereta juga sering berlaku, malah ada juga s.ituasi sehingga menc.etuskan perg.aduhan.

Terbaharu, seorang pemuda turut berdepan situasi sama yang mana ia dikongsi menerusi laman Facebook sehingga menjadi tular.

Tak Nampak Yang Belakang Nak Masuk
Dengan lebih 1200 perkongsian telah dibuat serta lebih 1100 komen dari warganet rata rata memberikan pelbagai reaksi berdasarkan video seperti di bawah ini.

Reaksi Orang Ramai

Ambik lesen kt mana ni nk tggu park jauh nau, hahaha kalau ak pown xtau ko nk masuk, klu ko bg signal mngkin ak trfikir ko nk klua hahaha.

Dia dah tunggu lama nak masuk parking,tiba2 kereta lain masuk jer tak pandang kiri kanan m.arah lah dia.

Aku nmpk minah tu undur dgn bagi signal..org tupun xtgk main masuk saja..m.arah la minah tu.

Kalau nak masuk parking duduk lah belakang kereta yg nak kluar…bukan ddk tepi sana…klu aku pon aku masuk aje.

Seorang pmndu yg mahir..bila nmpk kreta nk kuaq dri park..klau dia nk msuk..dia akn stay d blkang kreta yg nk kuaq tu..bgi sgnal mnndakan dia nk msuk..caqa pmpuan tu lgsg x kena.

Padu bos baru tau hahah perangai tu kain kalai kasi elok skit hahah muka dh satu dunia tngok hahaha kalau blom khwin mkcik2 kuar fkir la nk buat menantu kalau dh khwin tu mkcik perangai menantu makcik yer jijak semut tk m.ati tapi perangai gajah pun tu.mbang hahahhaha.

Aku dlu pnh jgk kne mcmni xtau ade org tggu paking..die ketuk crmin kete aku ckp die da tggu lame..aku minx maaf kt bro tu bgtau xprasan die mnggu sbb duk sberang jln mcmni la..aku pn dgn tenang mreverse kete aku..bro tu msuk paking y aku msuk td..ngam2 kete sbelah tu pn nk kua..truih bjiran paking kete sbelah2 ngn bro tu..haahaha budi bhse mmudahkn dri kte bro.

Kurang parkir kereta, kesejahteraan penduduk bandar terg4nggu

Masalah kurang parkir kereta di kawasan perumahan di sekitar ibu kota terus mengganggu kesejahteraan penduduk.

Tinjauan Astro AWANI mendapati, menjelang tengah malam, beberapa kawasan menjadi sesak susulan penduduk terpaksa meletakkan kenderaan mereka di tepi jalan utama berdekatan kawasan perumahan mereka.

Bagi penduduk di Pangsapuri Teratai Mewah, ada yang menganggap kemudahan parkir kereta yang terhad dalam kawasan perumahan antara punca kejadian ini berlaku.
“Setiap rumah ada dua atau tiga kereta, macam di kawasan perumahan kami, hanya 150 lot parkir disediakan, jadi di mana mereka nak letak kereta?” soal Krishna, penduduk di Pangsapuri Teratai Mewah.

Jelas Krishna, keadaan itu menyebabkan ramai penduduk kini terpaksa meletakkan kereta mereka di jalan utama yang lot parkirnya terhad.

“Ada lebih sembilan buah kereta yang dah lebih dua tahun ditinggalkan di lot parkir dekat jalan ini.

“Ini pun menyusahkan kami sebab peluang untuk parkir kereta semakin kurang di samping pemandangan yang tidak elok,” jelasnya lagi.

Bagi Azmaya Abdul Aziz, sebagai seorang ibu yang berniaga, dia terpaksa meletakkan kenderaannya lebih satu kilometer dari kawasan perumahannya.

“Macam saya, biasanya balik waktu tengah malam.
“Parkir dah penuh dan saya terpaksa berjalan jauh untuk meletakkan kereta saya ditambah pula dengan risiko kawasan ini yang agak tinggi kadar jenayah jalanan,” jelasnya kepada Astro AWANI.

Bagi yang sudah mendiami kawasan ini lebih enam tahun, Muhammad Haqim Hidayat Azman menyifatkan situasi ini sudah ‘biasa’ baginya.

“Tempat ni memang dah lama kurang parkir kereta.”Kalau ikut pengalaman, saya pernah kehilangan ‘sport rim’. Tetapi, kalau setakat kena langgar tu, dah biasa,” katanya.

ArticleByOM/VideoByPapaDorm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *