Hiburan

Pengantin tular dianiya mak andam, sekali apa yang terjadi buat dia rasa lega

Sejak pagi tadi, tular di media sosial apabila seorang wanita meluahkan rasa kesal terhadap mak andam perkahwinannya kerana memberikan servis yang sangat mengecewakan.

Lebih menyakitkan hati, pihak butik perkahwinan tersebut langsung tidak dapat menerima teguran dan mengabaikan mesej yang dihantar.

Nak sponsor mekap

Perkongsian tersebut tular di media sosial sehingga seorang jurumekap profesional atau MUA yang popular di media sosial dikenali sebagai MUA Bellaz tampil mahu membantu dengan memekapkan semula wanita tersebut.

Menurut perkongsian Bellaz atau nama sebenarnya Nabilah Zulyadaini, dia mahu menaja mekap serta pakaian pengantin yang lebih cantik untuk mengembalikan keceriaan pengantin baru itu selepas dianiya dan mengalami kerugian akibat mak andam.

Akan bertemu MUA Bellaz lepas PKPB

Pelawaan daripada Bellaz disambut dengan hati terbuka oleh wanita itu yang menggunakan nama akaun Facebook Yana Nazaruddin.

Dia mengucapkan terima kasih dan menjelaskan akan menemui Bellaz sekiranya Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) dilonggarkan dan aktiviti merentas negeri dibenarkan semula.

Jelaskan sebab terkilan dengan mak andam

Selain daripada itu, Yana turut menyertakan bukti tentang luahannya berkenaan butik pengantin yang ditularkan sebelum ini.

Dia juga menceritakan kembali kejadian yang membuatkan dia sekeluarga berasa terkilan dengan layanan pihak butik dan perkhidmatan yang disediakan sehingga merosakkan hari bahagiannya tempoh hari.

Selain daripada itu, Yana Nazaruddin juga turut berterima kasih kepada semua warganet yang prihatin terhadapnya serta para jurumekap profesional yang sudi menawarkan pakej mekap semula kepadanya bagi memastikan dia memperoleh mood pengantin baru yang telah ‘dirosakkan’ oleh pihak butik pengantin yang dibayarnya sebelum ini.

“…terima kasih jugak kepada Mua2 yg sudi sponser makeup.” -tulisnya

Isu beliau mendapat perhatian MUA terkenal Bellaz yang ingin menaja pakaian dan menyolek wajahnya semula.

Tampil memberikan respon atas isu yang viral ini, beliau menceritakan kembali apa yang berlaku dan turut mendedahkan nama butik yang bertanggungjawab ke atasnya

Bismillah Assalamualaikum.terima kasih yang mendoakan dan terima kasih jugak kepada Mua2 yg sudi sponser makeup. InshaAllah lepas pkpb dan dapat kebenaran merentas negeri saya akan berjumpa Mua Bellaz.

Butik menggantikan MUA lain saat akhir

Nilai upah makeup yang dibayar bukan lah murah tetapi ratusan ringt. Dijanjikan Mua lain yang makeup tapi ditukar last minute kepada Mua terjun. Selepas proses makeup dilakukan keluarga saya sudah menegur Mua tersebut tetapi tak diterima dan memberi alasan ‘jangan bandingkn makeup dia dengan makeup yang lain ‘ .bila disuruh utk diubah terus sentap dan balik. Saya sgt kecewa bila dapat hasil makeup yg macam tu. Sampai terpaksa remove sendiri dan makeup sendiri utk bersanding walaupun barang tak cukup.

Tidak menitik beratkan soal kebersihan

Proses makeup yang sangat tidak professional ,tiada face base dan hygiene dilakukan. Malah eyelashes pun diminta refund ‘boleh lagi 5org pakai ‘ .bila diminta berbincang baik2 utk refund makeup tapi yang dilayan ibarat diri ni dihalau..pastu bagi crown pun dah reput tersentuh sikit pun boleh patah dituntut harga crown sehingga 200 wlaupun pada asalnya crown memang dh ada yang patah dan hilang batu nya dan mempunyai kesan gam.Veil yang diberi pun sudah lusuh. Bila dibuka pelamin sampai rosak kipas rumah kami dan Dijanjikan utk dibaiki tapi sehingga sekarang tiada apa2 respond pun. Satu permintaan maaf dari beliau tak wujud langsung. Kecewa sungguh jadi macam ni pada hari bahagia.

Perbualan Whatapps di antara Yana dan mak andam dari butik atau di kenali Salun Darina di Kuala Selangor

Berikut pula reaksi dari netizan

Sumber: Yana Nazruddin, Nabilah Zulyadaini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *