Uncategorized

Serina Selamat Bernikah Walaupun Chef Wan Pernah Cakap “No Need Nak Menyemakkan Rumah Papa”

Semua sedia maklum, anak kepada chef selebriti terkenal iaitu Chef Wan, Serina pernah mendirikan rumah tangga dengan Gavin Edward.

Terbaru, Serina selamat mendirikan rumah tangga dengan pasangan baru pilihannya yang dikenali sebagai Aidid. Khabar gembira itu dikongsi Serina menerusi Instagram miliknya.

Dah selamat mendirikan masjid

Serina meluahkan rasa syukur kerana selamat diijabkabulkan dan menjadi isteri yang sah kepada pasangannya di hari Jumaat yang mulia. Menurutnya, acara pernikahan itu diadakan secara tertutup sahaja memandangan negeri Selangor masih lagi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Bismillahirahmanirahim, sempena hari Jumaat penuh keberkatan, dengan penuh kesyukuran ke hadrat Allah SWT. Serina nak umumkan I dah selamat mendirikan masjid bersama suami majlis nikah kami secara tertutup sahaja.

Alhamdulillah diselesaikan yang wajib dahulu, benar jodoh pertemuan, ajal maut itu rahsia Allah, kita yang lahir di bumi semuanya dah tertulis di Kitab Loh Mahfuz.

Terima kasih Papa

Serina turut memaklumkan pernikahan ini turut direstui oleh ayahnya iaitu Chef Wan. Tambahan lagi, kenduri kesyukuran turut diadakan secara kecil-kecilan di restoran milik Chef Wan sendiri.

Alhamdulillah. Dia lah yang terbaik yang ALLAH kirimkan buatku untuk menjadi imam serta khalifah dalam keluargaku.

Terima kasih Papa merestui perkahwinan kami, inshaAllah lepas raya kita buat kenduri doa selamat dan makan di restoran Papa ya.

Terima kasih juga kepada keluarga serta sahabat yang tak putus beri Serina dan Aidid semangat serta doa. “SAYANG TERIMA KASIH TERIMA I SEADANYA DAN KITA SALING MELENGKAPI KEKURANGAN MOGA MENDAPAT REDHA ALLAH SWT AMINN..”

Serina juga bersyukur perkahwinannya direstui individu paling penting dalam kehidupannya iaitu bapanya yang juga chef selebriti, Datuk Chef Wan.

Pelakon itu berkata majlis meraikan mereka akan diadakan di restoran bapanya yang terletak di ibu kota selepas sambutan Hari Raya Aidilfitri nanti.

Dialah yang terbaik yang Allah kirimkan buatku untuk menjadi imam serta khalifah dalam keluargaku.

“Terima kasih papa merestui perkahwinan kami, insyaAllah lepas raya kita buat kenduri doa selamat dan makan di restoran papa ya,” katanya.

Aidid bersama dua anak Serina, Tristan dan Isabella.

Tidak hanya itu, Serina turut menitipkan kata-kara buat suaminya yang merupakan seorang penjawat awam yang berstatus duda.

“Sayang terima kasih terima saya seadanya dan kita saling melengkapi kekurangan. Semoga mendapat reda Allah SWT,” tulisnya.

Serina, 38, sebelum ini pernah berkahwin Gavin Edward O’Luanaigh pada 1 Januari 2010 namun disahkan bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasang cahaya mata, Tristan Tareef, 11, dan Isabella Saffiya, 10 tahun.

Terdahulu Cef selebriti, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan akui masih lagi tr4uma dengan ins1den perkahwinan yang menimpa anak perempuannya, Serina.

Chef Wan mendedahkan perkara itu menerusi beberapa posting terbaharu di akaun Instagramnya selepas Serina meminta kebenaran untuk berkahwin lagi.

Menurut Chef Wan, Serina memaklumkan sudah bertemu dengan calon yang tepat dan mahu melangsungkan perkahwinan mereka sebelum hari raya.

“Dia kata “Papa saya dah bertemu dengan lelaki yang baik, kami sudah mengenali satu sama lain selama hampir setahun.

Sekiranya boleh, saya ingin menikah sebelum hari raya puasa. Boleh tak kami berdua bertemu dengan papa?

“Jadi dua hari lalu mereka datang. Secara neutralnya sebagai bakal bapa mentua saya ada banyak soalan terutamanya selapas peristiwa ter0k yang berlaku pada perkahwinan pertama anak saya di mana dia tidak mahu mendengar nasihat saya dan teruskan dengan perangai sombongnya.

“Jadi kali ini saya perlu lebih berhati-hati. Pengalaman lalu masih lagi menghantui saya.

Saya dah tahu dari hari pertama bekas menantu memang b4ngsat, itu sebab nak lepaskan Serina.

Malam nikah itu saya sebak kerana saya tahu jodohnya tidak akan bertahan lama,” kongsinya.

Namun selepas bertemu dengan bakal menantunya dia dapat merasakan lelaki itu seorang yang baik.

Bagaimanapun, Chef Wan menasihatkan supaya pasangan itu tidak terburu-buru untuk berkahwin memandangkan kedua-dunya pernah gagal dalam perkahwinan sebelum ini.

“Kamu berdua telah melalui pelbagai situasi untuk perkahwinan sebelum ini dan saya harap kamu berdua telah belajar melaluinya.

“Sabar lah dahulu jika nak kawin pun dan ambil masa untuk lebih mengenali antra satu sama lain.

Zaman kini anak muda nak kawin macam kacang putih. Lepas tu tak suka, bercerai macam tukar pakaian isteri itu.

“Yang menangung segala drama, malu adalah ibu bapa.

Duit kita dah lah habis kawin kan baik-baik tapi luncai akhirnya.

Itu sebab saya kurang bersetuju nak kawin sebelum raya!

“Jadi belajar bersabar kamu berdua dan ambil masa. Jangan ingat gatal nak kawin tapi tak fikir apa yang saya telah nasihat kan tadi. Kita semua ada kekurangan.

“Saya tak nak pisang berbuah duit kali terpaksa melalui peristiwa itu sekali lagi.

Saya penat nak berikan penjelasan macam lah saya ini manusia yang baik dan tak berguna. Itu sangat tidak adil.

“Allah sahaja tahu isi hati saya yang sebenarnya. Cukup lah sekali. Saya Cuma berharap perkara itu tidak berulang. Sebab itu saya minta mereka ambil masa.

“Melihat pada dia (calon menantu) saya boleh katakan dia seorang yang baik tetapi sekali lagi saya katakan, saya perlukan lebih masa untuk mengenalinya.

Jadi jangan terburu-buru untuk berkahwin Rina. Tolong dengar nasihat bapa awak kali ini,” coretnya.

Untuk info, Serina dan Gavin berkahwin pada 1 Januari 2010 namun bercer4i talak satu di Mahkamah Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017 selepas tujuh tahun mendirikan rumah tangga.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan Tristan Tareef, 11 dan Isabella Saffiya, 10.

Terdahulu Cef selebriti terkenal, Datuk Redzuwan atau lebih dikenali dengan panggilan Chef Wan mendedahkan anak perempuannya, Serina mahu bernikah selepas sambutan Aidilfitri ini.

Chef Wan memberitahu anaknya mahu mengadakan majlis pernikahannya di rumahnya, namun beliau tidak menyambut cadangan anaknya itu dengan baik.

“Baru last week Rina told me, “Pa kita buat lepas Raya boleh? Buat rumah Papa kahwin simple saja”.

I said to her. “Insyallah sabar”.

“Di dalam hati saya berfikir… Sudah la Rina nikah di masjid pergi jemput siapa you nak jemput meraikan wedding ini and make it official sudah!

“No need nak menyemakkan rumah Papa ni with all this wedding celebration as I am alone, your nenek need some privacy and I have my 3 stodges and restaurant business,” katanya.

Chef Wan meluahkan perasaannya itu di akaun Instagram (IG) miliknya.

Menerusi entri tersebut beliau memuat naik foto Serina bersama dua orang anaknya.

Menurut Chef Wan lagi, dia lebih bersetuju jika anak perempuannya itu mengadakan majlis nikah ringkas di masjid.

“Bersepah orang nikah di masjid dan makan at De.Wan 1958 lepas tu.

“Time covid ini bukan boleh ramai-ramai. Jemput yang adik beradik rapat both parties sudah!,” pendapatnya.

“No Need Nak Menyemakkan Rumah Papa”- Serina Nak Nikah, Chef Wan Tak Mahu Sponsor

Tegas Chef Wan, beliau sudah serik untuk menaja pernikahan anaknya dan meminta bakal suami Serina untuk membiayai majlis tersebut nanti.

“Remember to ask your future laki to pay for the function as i am not going to sponsor macam kau kahwin dulu 100%.

“Dia gatal nak kawin biar la dia yang bertanggung jawab menanggungnya.

“To be honest I just had enough of sponsoring my children wedding 100% termasuk my son sampai 2 kali.

“In the end you see what I had to suffer and endured. Enough is enough,” tegasnya.

Tambah Chef Wan berkata, apa yang penting adalah ikatan pernikahan dan lebih baik salurkan wang untuk mendirikan pelamin dan segala urusan perkahwinan untuk kebajikan masjid.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *