Hiburan

“Kalau dia malukan mak cikyam , sama macam malukan anak sendiri” – Kawan Fizo Omar mula buka cerita

Nama aktor Fizo Omar dan bekas isteri, usahawan Mawar Karim menjadi topik hangat di platform media sosial sejak minggu lalu.

Permulaan kontroversi ini selepas Mawar membuat luahan tentang Wan Maryam dengan memuat naik gambar anaknya keseorangan ketika bercuti di sebuah taman tema di Johor Bahru di Instagram Stories.

Semalam, Fizo Omar telah pun menafikan dakwaan bahawa pihaknya dan isteri mengabaikan Wan Maryam ketika bercuti di sebuah taman tema baru-baru ini. Bagaimanapun, Mawar Karim belum mengulas lanjut tentang sekeping gambar memaparkan Maryam bersendirian yang dikirim oleh seorang individu dipercayai turut berada di taman tema tersebut.

“Stop Burukkan Family Orang Lain, Gambar Tu Timbulkan Fitn4h” – Kawan Fizo Omar

Terbaru, Dr. Hannan Yusof menerusi hantaran terbaru di Instagram berharap semua pihak agar berhenti burukkan keluarga Fizo Omar. Foto yang memaparkan Maryam seorang diri ketika bercuti yang dikirim oleh seseorang kepada bekas isteri rakannya itu diakui menimbulkan banyak fitnah, kononnya sebab nak honeymoon dengan isteri baharu.

Pernah tak korang dengar Fizo buat statement buruk pasal ex-wife? Sebab dia hormat ex-wife sebagai mak kepada Cik Yam

Beliau turut mempersoal netizen adakah Fizo Omar pernah membuat sebarang kenyataan buruk terhadap bekas isterinya selama mereka berpisah. Hal ini kerana dia cukup menghormati statusnya sebagai ibu Maryam, justeru perkara sedemikian sama seperti mengaibkan anak sendiri juga. Selain itu, Dr. Hannan menegaskan bahawa adalah tidak logik untuk kanak-kanak berusia 5 tahun tersebut dibiar bersendirian tatkala seisi keluarga Fizo turut datang bersama.

Kalau takda perkara baik nak cakap pasal family orang…diam sudahlah

Dr. Hannan bagaimanapun jelaskan bahawa dirinya bukan mahu campur urusan rumah tangga mereka, cuma tidak boleh berdiam lagi apabila Maryam turut ‘terheret’ sekali dalam spekulasi tidak benar tersebut. Justeru itu beliau berharap netizen tidak sibuk dengan urusan keluarga mereka, sebaliknya titipkan doa yang baik-baik saja.

Berikut tulisan penuh beliau di IG

STOP la burukkan family orang lain.

1. Pagi ni saya terkejut tengok satu article pasal @fizoomar tinggalkan anak sorang2 ketika diorang pergi holiday kat lego land weekend lepas. Geleng kepala Saya tgk gambar cikyam sorang2 .

2. Geleng kepala sbb gambar tu menimbulkan banyak fitnah yang x masuk akal. Sebab gambar tu, timbul fitnah fizo tinggal anak sbb nak honeymoon dengan bini baru. Kalau kene kat saya , best saya nak saman sekor2 ni .

3. Sebagai seorang kawan , saya faham sangat situasi beliau dengan bekas isteri . Dan saya juga amat tahu betapa sayangnya fizo kat anak perempuan dia tu. Betapa banyak dia berkorban utk cikyam korang semua x tau.

3. Aku nak tanya korang satu je , pernah x korang dengar fizo buat statement buruk pasal ex wife dia ? Pernah skali x ? Aku jamin x pernah . Sebab apa ? Sebab dia hormat ex wife dia sebagai mak kepada cikyam. Kalau dia malukan mak cikyam , sama macam malukan anak sendiri, sebab tu dia pilih utk diam.

4. Saya tau fizo xkan buat statement apa2 pasal kes ni sbb dia memang malas nak gaduh dengan ex wife dia. Tapi sebagai kawan , saya x tahan tgk orang dok komen macam2 pasal kes ni.

5. Mane logic fizo tinggal anak dia sorang2. Dia bukan pergi holiday dengan isteri baru dan cikyam je , ramai lagi ikut. Mak dia ada , Adik fizo n family pon ada, cousin2 cikyam pon ada. Semua tu sayang cikyam, takkan la ramai2 tu nak tinggal cikyam sorang2.

6. On top of that , keluarga diorang masuk situ , ade staff yang follow family diorang sbb diorang dtg as vvip guest. Korang ingat pihak legoland nak biar cikyam sesat sorang2. Please la netizen , check dulu betul2 sebelum komen.

7. Saya tiada niat nak campur urusan family diorang , bnyk kali dah saya terasa hati bila orang cakap mcm2 pasal fizo , tapi selama ni saya diam sahaja sbb fizo dah besar , dia boleh handle semua tu, tapi bila korang libatkan cikyam , saya xleh diam diri lagi.

8. Sebagai netizen , kalau kita Xde perkara baik nak cakap pasal family orang , diam sudahlah. Urusan rumah tangga orang kita xyah sibuk2. Kita doakan yang baik2. Semua orang ade masalah. Kita Jgn besarkan masalah orang. Semoga Allah melindungi dan memberkati kita semua.

Kredit : IG dr_hannanyusof

“Maryam sangat rapat dengan saya, tidak logik jika saya sanggup tinggalkan dia seorang diri.”

Demikian respon pelakon dan usahawan Fizo Omar selepas didkwa mengabaikan anaknya, Wan Maryam, 5, ketika bercuti di sebuah taman tema di Johor Bahru, Johor baru-baru ini.

Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 36, memberitahu kesemua permainan di taman tema tersebut direka khusus untuk kanak-kanak dan sememangnya tidak masuk akal jika anaknya dibiarkan bersendirian.

“Saya bawa anak ke taman tema tersebut yang sememangnya tempat kanak-kanak dan logik ke kalau nak tinggalkan dia seorang diri

“Kami pergi ke sana seramai tujuh orang dan masuk akal ke kalau dia dibiarkan seorang diri, manakala kami semua slbuk bermain?” katanya.

Enggan mengeruhkan lagi keadaan, Fizo menegaskan tidak akan membalas sebarang kenyataan yang dikeluarkan oleh bekas isterinya bagi mengelakkan lebih banyak salah faham.

FIZO juga yakin hubungan antara isterinya, Fazeera dan Maryam juga sangat baik.

Pelakon drama Rindu Awak Separuh Nyawa berkenaan juga berharap orang ramai khususnya netizen tidak terus mengecam dan memberinya ruang yang sepatutnya kepada bekas isterinya, Mawar Karim.

“Itu sajalah jawapan saya dan tak mahu membalas mana-mana kenyataan pihak lain.

“Jadi, rasa-rasanya orang pun tahu menilai dan saya sendiri tidak sempat nak lihat media sosial, ada juga mendengar orang bercakap mengenai hal ini serta ramai juga netizen memberi pandangan. Terima kasih untuk semua pandangan dan nasihat yang diberikan.

“Saya maafkan dia dan mohon netizen tldak menghentam dan terus menghkum dia, mungkin kerana terlalu beremosi,” ujarnya.

Terbaru, Fazeera memuat naik satu video ke Instagram yang memaparkan detik bercuti dengan keluarganya di taman tema itu.

The happiest person is the person who appreciates everything around them. I gratitude for every moment in my new journey of life. I’m so content and grateful for having all the new family members especially Maryam. I seldom post about my personal life especially about own family but it does not measure how much I love them! Thanks @legolandmalaysia for having us so that our family can get bonded while enjoying our joyful moment to be kept in the memory. Bookending the moments of our underwater dinner together with my beloved husband and endearing daughter!

Melalui kapsyen pula, dia meluahkan rasa syukur kerana dikurniakan ramai ahli keluarga baru selepas berkahwin dengan Fizo Omar terutamanya Maryam.

Walaupun dia akui jarang berkongsi tentang kehidupan peribadi terutamanya melibatkan keluarga ke media sosial, namun ia bukanlah mengukur kasih sayangnya terhadap mereka.

Turut meleraikan persoalan ramai, anak kelahiran Kota Bharu, Kelantan itu menjelaskan hubungan Maryam dengan isterinya, Fazeera Nazri Aziz sangat rapat.

“Sebagai bapa, saya tidak akan abaikan anak sendiri sedangkan Maryam sangat rapat dengan saya. Saya nak ke tandas pun dia nak ikut saya.

“Dia juga sangat rapat dengan isteri saya, Fazeera Nazri Aziz yang dipanggil sebagai ummi.

“Jadi benda ini pun memang tk maksud akal dan itu pandangan dia, apapun janganlah terus menghentam dia,” katanya lagi.

Terdahulu, Mawar memuat naik beberapa hantaran InstaStory memberi bayangan percutian anaknya bersama Fizo tidak seindah yang ditunjukkan dalam media sosial.

Paling mencvri perhatian ialah apabila Mawar menerima sekeping gambar daripada seorang individu memaparkan Maryam dilihat berdiri bersendirian di taman tema tersebut.

Tidak terhenti di situ, dia turut meluahkan rasa kecewa dan risau apabila Maryam menyebut perkataan sad (sedih) selepas pulang bercuti dengan bapanya.

Untuk rekod, Mawar mendirikan rumah tangga bersama Fizo pada November 2013 sebelum disahkan bercerai pada 10 Julai 2019.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan iaitu Maryam.

Sementara, Fizo kembali mencuri perhatian umum apabila mengumumkan selamat mendirikan rumah tangga dengan Fazeera yang juga seorang bekas pramugari pada 21 Oktober 2021 di Janda Baik, Pahang.

“Tak Tahu Hal Sebenar Jangan Mudah Menvduh” Dakw4an Sisih Anak, Fizo Omar Tampil Bersuara!
TAK masuk akal! Itu jawapan Fizo Omar atas dakwa4n bekas isterinya, Mawar Karim bahawa dia tidak memberi perhatian terhadap anak mereka Wan Maryam ketika bercuti di Johor, Ahad lalu.

Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 36, berkata, sebagai bapa yang jarang berjumpa anak, dia pastinya memanfaatkan waktu yang ada bersama anaknya itu sebaik mungkin.

“Logik ke saya buat begitu? Semua tahu bagaimana rapatnya hubungan saya dengan anak.

“Bukan setiap hari dapat jumpa anak, jadi jika dapat bersama saya akan hargai setiap masa yang ada.

“Dia seorang sahaja anak saya, saya bercuti pun untuk dia,” jelas Fizo kepada mStar.

Bekas isteri Fizo, Mawar Kaarim bimbang apabila anak mereka mengadu sedih

Pada Isnin, Mawar berkongsi satu hantaran di Instagramstory luahan sedih anaknya.

Menurut Mawar, ada individu menghantar gambar Maryam keseorangan ketika bercuti bersama Fizo sekeluarga di sebuah taman tema di Johor.

Sementara itu, pelakon drama Rindu Awak Separuh Nyawa ini juga menegaskan hubungan Maryam dengan isterinya, Fazeera Nazri sangat baik.

Dia berharap orang ramai tidak terlalu cepat menilai hanya kerana sekeping gambar atau sebarang dakwaan yang belum tentu sahihnya.

“Maryam rapat dengan isteri saya, sekali lagi saya katakan tak logik jika dia diabaikan.

“Rasanya tidak perlulah saya membalas sebarang kenyataan tidak benar hanya kerana sekeping gambar. Orang tidak tahu hal sebenar secara tiba-tiba nak serang saya.

“Sebagai bapa saya menjalankan tugas dengan baik. Saya juga yakin jika saya tidak bertanggungjawab, Maryam tidak akan rapat dengan saya,” tambahnya lagi.

Fizo menjelaskan hubungan Maryam dan isterinya sangat rapat

Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada tahun 2013 namun bercer4i pada 2019.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang cahaya mata Wan Maryam yang kini berusia empat tahun.

Fizo berkahwin kali kedua dengan Fazeera pada Oktober 2021.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.