Uncategorized

“Yang Nyanyi Sumbang Pun Tak Sedar Awak Dijadikan Bahan Lawak, Keturunan U Tk Malu Ke..” Dato’ AC Mizal

Tk dinaf1kan, bukan semua orang dikurniakan bakat untuk menjadi seorang penyanyi mahupun pelakon. Jika sebelum ini, untuk menjadi seorang penyanyi mereka perlu melalui beberapa fasa termasuklah sesi ujibakat.

Namun pada zaman kini, kebanyakan daripada penyanyi baharu mula menapak dalam industri nyanyian hanya menerusi platform media sosial sahaja. Tetapi apa yang paling penting adalah mereka perlu memiliki bakat sebagai seorang penyanyi.

Dato’ AC Mizal buka mulut

Baru-baru ini, penyanyi, pelawak dan pengacara terkenal iaitu Dato’ AC Mizal berpendapat bahawa pihak stesen televisyen seharusnya memberikan peluang kepada individu yang benar-benar mempunyai bakat menyanyi untuk memasuki program realiti dan bukannya memilih mereka yang bersuara sumb4ng.

Meskipun Dato’ AC Mizal tidak menyebut nama mana-mana individu tetapi kebanyakan netizen seakan tahu siapakah gerangan yang dimaksudkan pengacara itu.

Bagi lah betul betul peluang kepada yang boleh menyanyi. Kenapa sekarang nak sangat jadi viral dengan perkara negatlf hmmm malu woo Betul betul mer0sakan industri. WeAreKilling our own industru will this stvpldity.

‘Keturunan you tk malu ke?’

Bukan itu sahaja, Dato’ AC Mizal berpendapat tindakan stesen televisyen tersebut secara tidak langsung merosakkan nama baik industri seni itu sendiri.

You belanja berjuta untuk satu show dan yang orang ingat adalah penyanyi sumbang! Fuhhh tak fikir ROI ke? R0sak branding Yang nyanyi sumbang pun sedar tk awak dijadikan bahan lawak? Keturunan you tak malu ke?

Menjengah di ruangan komen, kebanyakan netizen bersetuju dengan pendapat Dato’ AC Mizal. Malah mereka juga meminta agar pihak stesen televisyen lebih berhati-hati dalam pemilihan peserta program nyanyian bagi melahirkan program yang lebih berkualiti dan bukannya untuk mengejar rating semata-mata.

Respon netlzen

Pihak Astro Dedah Kenapa Iqbal Layak Masuk Big Stage

BUKAN sahaja terkejut, malah ramai yang mempertikaikan penyertaan Iqbal Zulkefli sebagai salah seorang peserta program Big Stage 2022 (BS22)yang mula bersiaran pada malam Ahad.

Rata-rata menyifatkan pemilihan Iqbal hanya sebagai salah satu teknik pemasaran untuk menaikkan rating program tersebut.

Bagaimanapun menurut Pengurus Saluran Astro Ria, Norzeha Mohd Salleh, Iqbal memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan pihak produksi untuk dipilih sebagai peserta.

Iqbal layak masuk Big Stage kerana MV Hujan lebih 2.2 juta tontonan

“Daripada segi kriteria yang ditetapkan Iqbal telah memenuhi syarat had umur 30 tahun dan memiliki video muzik dengan sekurang-kurangnya 500,000 tontontan.

“Dalam BS22 kali ini juga kami tampilkan peserta yang pelbagai. Kami menyediakan platform dan selebihnya terpulang kepada juri untuk menilai,” jelasnya kepada mStar.

Beliau ditemui selepas siaran langsung BS22 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), malam Ahad.

Kemunculan Iqbal atau nama sebenarnya Ahmad Iqbal Zulkefli, 28, pada minggu pertama menjawab teka-teki peminat siapakah yang bakal melengkapkan 12 barisan peserta BS22 kali ini.

Dari segi kriteria yang ditetapkan Iqbal telah memenuhi syarat had umur 30 tahun dan memiliki video muzik dengan sekurang-kurangnya 500,000 tontontan.

Untuk rekod, Iqbal melancarkan single pertama berjudul Hujan pada November tahun lalu dan kini video muziknya sudah menerima lebih 2.2 juta tontonan di YouTube.

Bagaimanapun, kemunculan usahawan sensasi mendapat kritikan ramai yang menganggap ia sekadar meraih publisiti.

“Pemilihan Iqbal Zulkefli sebagai peserta BS22 rasanya tidak sesuai. Saya sangat kecewa. Adakah Astro sengaja raih perhatian atau cari publisiti murahan.

“Mohon Astro bagi penjelasan kenapa ambil Iqbal. Ini tidak adil kepada peserta yang hadir ujibakat tetapi tidak berjaya,” antara komen netizen.

Kemunculan Vida dan Iqbal dianggap sebagai sekadar ‘content’.

Dakwaan untuk meraihkan rating juga diperkuatkan dengan penglibatan Datuk Seri Vida sebagai ‘presiden netizen’ dalam program ini.

Untuk rmakluman, drama percintaan dan rancangan perkahwinan tak jadi antara Vida dan Iqbal menjadi bualan netizen sejak Ogos tahun lalu.

Justeru ada yang menganggap pihak produksi sengaja mencipta kandungan dan bukan untuk tujuan pertandingan sebenar.

Pada minggu pertama, Iqbal menyanyikan lagu Biarlah Bulan Bicara yang dipopularkan oleh Broery Marantika.

Iqbal mendapat markah paling rendah iaitu 28.8 peratus namun tiada penyingkiran pada malam tersebut.

BS22 turut disertai Tegar Septian, Elica Paujin, Lia Aziz, Sofiaa Marieylla, Ajoi Zainal, Tuah Adzmi, Syafiq Abdillah, Megat Rahim, Daniel Chuer, Aishah Retno dan Yazmin Aziz.

Sumber : Ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published.