Hiburan

Ramai Persoal TV Islamik Bawa Kak Long Jadi Tetamu Jemputan, Netizan Bagi Satu Cadangan Buat Ramai Setuju

Sebelum ini tular situasi tegang apabila dua beranak bertindak ‘menyerang’ sebuah cawangan kedai 7-Eleven berikutan salah faham melibatkan tuduhan mencuri di kedai berkenaan.

Menjadi bualan ramai, wanita itu dikenali masyarakat kerana tindakannya yang dianggap biadab dan mengundang rasa pelik netizen apabila dirinya dipanggil untuk ‘review’ makanan. Kini, wanita tersebut dipanggil menjadi tetamu khas sebuah program TV pula.

Ramai persoal stesen TV jemput Kak Long

Menerusi perkongsian PU Amin di Facebook, wanita yang dipanggil ‘kak long’ itu telah dijemput menjadi tetamu khas dalam sebuah rancangan TV. Menerima kecaman hebat netizen, maka perkongsian tersbeut telah dipadam.

Walau bagaimanapun, perkongsian tersebut telah berjaya di screenshot oleh segelintir netizen dan menjadi topik bualan ramai. Rata-rata netizen tidak bersetuju ‘kak long’ itu dijemput dalam rancangan TV seperti menyokong tingkah lakunya.

Meskipun ‘posting’ asal telah dipadam oleh hos dan akaun rasmi stesen TV berkenaan, namun seorang pengguna Twitter ada berkongsi semula hantaran tersebut.

Dalam ciapan yang dimuat naik oleh @RafiCounsel, memaparkan gambar hantaran salah seorang hos yang juga merupakan penceramah bebas dengan memaklumkan akan kehadiran Kak Long di program TV tersebut nanti.

Tak sampai 24 jam dah padam

Walaubagaimanapun, difahamkan hantaran itu telahpun dipadam atau disembunyikan oleh pemilik akaun, walhal belum pun sampai 24 jam ia dikongsikan.

Orang Jujur Tidak Di Angkat

“Ini lah Malaysiaku. Orang jujur, ikhlas, rajin, berjasa tidak  diangkat dan dapat tempat di media dan tv ataupun dipilih jadi pemimpi . Tapi manusia biadap, kurang ajar, mulut celupar, banyak kontroversi akan diangkat oleh media sebagai ikon asalkan beritanya ada followers. Nak jadi artis, kena ada ramai followers walau perangai bagai sampah. Nak menang pilihanraya, jadi pemimpin, jadi menteri kena kuat rasuah, kuat berlakon, pandai game orang. Jadi baik dan jujur tak ada tempat di hati rakyat malah dalam istana.

Guru, jaga sekolah, tukang kebun sekolah, penoreh getah tidak pernah diberikan penghormatan muncul di tv untuk kongsi kesah hidup mereka. Kerana mereka tiada followers, tak ada suit atau batik berjalur nak ke stesen tivi. Tapi yang dapat tempat di tv hanya CEO2, Pengarah syarikat, politikus, scammer dan penyangak. Tahniah Al Hijrah dan stesen TV Malaysia. Anda pemusnah masa depan negara dan pencetus kebencian ummah.”

Malah, para netizen mempersoalkan kenapa ‘kak long’ tersebut dipanggil ke stesen TV sedangkan banyak lagi individu yang lebih berkaliber dan memiliki sikap yang baik boleh dipanggil menjadi tetamu khas.

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen turut bersetuju bahawa pengaruh media sangat besar dan hal ini membimbangkan kerana akan pengaruhi minda anak-anak lalu.

“Kenapa panggil dia?”

Sementara itu, meninjau pula ke ruangan komen rata-ratanya mempersoalkan tindakan stesen TV berkenaan dengan menjelaskan bahawa ramai lagi tetamu jemputan yang boleh dipanggil untuk menyampaikan infomasi berguna kepada penonton.

Patutnya panggil mangsa, bukan pemangsa”

“Cukuplah jadikan orang salah ni viral”

“Takkan tumpang populariti kot”

Adapun begitu, segelitirnya beranggapan bahawa stesen TV itu sengaja mencari perhatian sehingga terfikir untuk menghangatkan lagi keadaan dengan menjemput individu seperti Kak Long.

“Nak kejar rating takkan sampai macam ni?”


“Tak adil terus dihentam”

Namun begitu, sehingga setakat ini belum keluar sebarang maklum balas daripada pihak stesen TV berkenaan berhubung isu yang tular.

Malah, ada yang mengatakan bahawa siaran tersebut masih belum ditayangkan selain merasakan ia tidak adil untuk pihak di luar sana menghentam stesen TV itu.

Kecantikan akak 7E jadi bualan. 

Terdahulu tular di media sosial akan isu membabitkan seorang wanita bergelar kak long apabila dia membuat onar di kedai bersama anak lelakinya.

Kejadian itu menerima tentangan dan kecaman hebat daripada kalangan netizen sehingga akhirnya wanita itu mengalah dan akui kesilapannya kerana keterlaluan dalam tindakan.

Akak 7E buat ramai terpegun

Berikutan kes itu, siapa sangka akhirnya akak 7E masuk ‘line’ apabila dia memuat naik sebuah video bersama staf yang lain di Tiktok pula.

Dalam sorotan yang dikongsikan oleh pemilik akaun, kelihatan dua orang staf perempuan dan seorang staf lelaki yang mana masing-masing menutup mulut mereka sewaktu video dirakam.

“Masih lagi tersenyum”

Turut disertakan dalam entri tersebut memaklumkan bahawa mereka masih beroperasi seperti biasa walaupun kedai diserang kak long, malah pelanggan juga masih ramai.

“Patut kak long geram…”

Perkongsian itu sekaligus menghuraikan segala tanda tanya netizen akan pemilik suara di dalam video sebelum ini , bilamana staf yang mengawal situasi tenang sahaja walau beberapa kali dibidas.

Bukan itu sahaja, rata-ratanya juga tidak putus memuji kecantikan mereka.

Terdahulu PERMOHONANmaaf Kak Long atau Wan Nor Baizura kerana berslkap ksar nampaknya ggal memberi impak kepada orang apabila dia terus menerima kcaman.

Menerusi temubual dengan mStar, Kak Long bagaimanapun berkata dia memaafkan semua pihak yang melemparkan kata-kata kes4t Terhadapnya dan keluarganya.

Malah kata Kak Long, dia sedia untuk berubah ke arah yang lebih baik selepas apa yang terjadi.

Dalam pada itu anak lelaki Kak Long dikenali sebagai Adam yang berusia lapan tahun berkata dia pada mulanya masuk ke kedai serbaneka tersebut untuk membeli air.

Namun tanpa disngka, Adam mendkwa kakitangan kedai berkenaan menvduhnya ingin mencurl mainan serta mengvgut untuk membawanya ke balaiP0lis.

Ikuti video yang disediakan bagi mendapatakan gambaran sebenar di pihak Kak Long dan anak lelakinya.

SUMBER:
Twitter @RafiCounsel

Leave a Reply

Your email address will not be published.