Amalan

‘Bukan satu, tapi dua unit uolls’ – Beli Rumah 1.5 Juta, Sajat Tunjuk Cara Dia Buat Duit Kat Luar Negara

“Kalau ada duit, saya akan tukar.kan ia dengan emas.” Itu kata usahawan sensasi, NurSajat apabila ber.kongsi mengenai gaya hidup serta bisnes yang pernah diusahakannya di Malaysia sebelum ini.

Sajat yang pernah muncul dengan single Mak.hluk Penggoda antara lain berkongsi perkara berkenaan menerusi sesi IG Live yang dilaku.kan pada malam Selasa, waktu Malaysia.

Malah hasil tersebut akhir.nya memberi ruang buatnya untuk memula.kan bisnes kedai emas sendiri.

“Dulu masa mula mula saya niaga, sekitar tahun 2017, saya selalu sim.pan (beli) jong.kong emas seberat 100gram. Setiap kali terima gaji, saya akan beli 100gram (emas).

“Dulu gaji saya (2017) dalam RM.15,000 ke RM.17,000 kadang kadang campur dengan elaun dan sebagai nya. Saya beli ‘gold bar’ masa tu harganya sekitar RM.13,000, 100gram.

“Memang tiap bulan akan beli. Kalau dah 10 bulan, dah dapat lah 1 kilogram. Itulah mula mula, kemudian saya rasa seronok sampailah saya kumpul dalam 3 kilogram macam tu. Baru.lah saya mula buka kedai emas di Shah Alam.

“Tahun 2017 emas boleh dikira murah tapi dia mulai naik harga. Masa sudah ada kedai emas, saya dah mula beli 1,2 kilogram,” katanya.

Terdahulu, Sajat yang kini berada di Aus.tralia sekali lagi mencuri per.hatian netizen di sini apabila mendedahkan berjaya memiliki kediaman RM1.5juta hanya dalam tempoh enam bulan berniaga di negara Kangguru itu.

“Alhamduillah… Sajat tak sang.ka yang Sajat dah beli rumah di Sydney dengan harga $5++k. Sajat happy sangat-sangat dalam masa 6 bulan Sajat mulakan business online di Sydney, struggle about tax, GST dan sebagainya… akhirnya Sajat dah start kumpul asset Sajat di sini. Amin amin amin.

“Thank you so much to my real estate property, broker, my law.yer and ac.countant Sajat banyak membantu Sajat untuk urusan pembelian rumah Sajat ini.

This is a new start of my journey as I’m already run.ning my business in Australia,” jelas.nya yang tidak lagi mahu memandang ke belakang.

SUMBER:IGSajat & MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggung.jawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghibur.kan di bawah ini yang dikongsi.kan seperti berikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.