Hiburan

“Banyak manusia mun4fik!” – Sedar Masih Dlm Buruan, Ini Luahan Terbaru Sajat

Nampaknya usahawan kosmetik, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamarzaman terus mencetuskan kontroversi.

Sejak ‘menghilangkan’ diri susulan menjadi buruan pihak berkuasa selepas waran tangkapnya dikeluarkan mahkamah tinggi syariah, Sajat dilihat kurang menggunakan media sosialnya bagi mengelakkan keberadaannya dikesan.

Macam marah je bang jat

Namun, sejak beberapa hari kebelakangan ini, dia seolah-oleh ‘mencabar’ pihak tertentu dengan mengeluarkan kenyataan menyentuh perihal agama walaupun menulis secara random memandangkan sekarang adalah bulan Ramadan.

Dalam IG story terbarunya, dia seakan berang apabila mengeluarkan kenyataan memerli sestengah pihak yang merasakan diri tidak pernah berbuat dosa dan menggelar mereka sebagai munafik.

Akan bangkit dari semua ini

Dalam pada itu, dengan menggunakan filter filem animasi Frozen dan watak Puteri Elsa, Sajat memaklumkan dirinya akan bangkit dari segala masalah yang berlaku.

Maki haters pulak!

Dia juga sempat memaki para haters dengan kata-kata yang kurang sopan bagi menggambarkan perasaan amarahnya apabila kerap dikecam sebelum ini.

Walau pun keberadaan Sajat masih lagi menjadi ‘misteri’, namun berkemungkinan besar dia berada di Thailand.

Usahawan ini masih belum menyerahkan diri sejak hari pertama diburu pihak berkuasa setelah dikenakan waran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah ekoran kegagalannya menghadiri prosiding kes berpakaian wanita pada tiga tahun lalu.

“Jesica Zaman?” Sempena Ramadhan Tiada Lagi NurSajat

Usahawan transgender terkenal, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad kamaruzzaman dilihat telah membuat ucapan sempena kedatangan bulan Ramadan di Instagram Story.

Tulis Sajat, ‘Kepada mereka yang beragama Islam, saya ucapkan selamat menyambut bulan Ramadan’.

Sajat juga dilihat memuatnaik gambar tangkap layar akaun terbaru Facebooknya yang menggunakan nama Jesica Zaman.

Namun tinjauan Oijom di bahagian Facebook, nama akaun berkenaan tidak ditemui.

Ketika ini, lokasi Sajat yang sebenar masih belum diketahui. Pihak berkuasa masih mencarinya. Malah Batalion 3 Pasukan Gerakan Am turut dikerah untuk mengesan Sajat kerana ada yang mendakwa Sajat kini berada di Thailand.

Saya kat JB la Ng0k

Semua B0rder Tvtup Ng0k! Bahal0l – Sajat N4fi Ke Thail4nd Sebenarnya Di JB

6 April lepas usahawan kosmetik Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman 36 atau Sajat diperc4yai sedang bersembvnyi di Thail4nd selepas mengh1langkan diri svsulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah.

Harian Metr0 melap0rkan bahawa sumb3r terdekat memberitahu bahawa sama ada dia menggunakan lalvan t1kus atau menggunakan p4kej perlanc0ngan yang membenarkan pelanc0ng aslng memasuki negara berkenaan selain kvnjungan perniagaan.

K3s pel4riannya itu diakui oleh Ketua P0lis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador sendiri namun begitu tidak dinyatakan secara spes1fik l0kasi pelar1annya.

Sajat respn ada kat mana

Sajat n4fi l4ri ke Thail4nd sebaliknya ada di JB

Namun begitu, dalam satu perk0ngsian menerusi Inst4gram hari ini, Sajat men4fikan bahawa dirinya kini sedang berada Thail4nd, dia mend4kwa dirinya kini sedang berada di Johor Bahru apabila ada ntlzen menegvr dirinya.

hahahaha hey org ada kat jb la ngpk! Cel4h mana nak pergi thail4nd tu? Ko Ingat bap4k Aku wakil raky4t thail4nd ker! Semua b0der tvtup ng0k! Bahal0l..

Dalam resp0n k0men itu, Sajat menyatakan bahawa dia sendiri akui bahawa dirinya tak boleh l4ri ke negara tersebut kerana sempadan ditvtup berikutan dengan C0vid 19 ini.

Untuk rek0d, Muhammad Sajjad telah mencetvskan kontr0.versi apabila dia ada memuat naik vldeo mahu keluar daripada Isl4m selepas mengh1langkan diri svsulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhvbung kes dikendalikan Jabatan Agama Islam Negeri Selangor.

Sajat bersembvnyi di Thailand – KPN

Terdahulu, sumber memberitahu Harian Metro bahawa Sajat kini sedang bersembvnyi di Thail4nd.

Ditanya bagaimana dia l0los ke negara jir4n itu sumb3r itu bagaimanapun tidak mended4hkannya.

Menjadi pers0alan sama ada Sajat menggunakan lalvan t1kus untuk keluar dari Malaysia ke Thailrnd ataupun dia menggunakan pakej perlanc0ngan yang membenarkan pelanc0ng aslng memasuki negara berkenaan selain kvnjungan perniagaan.

Sementara itu Ketua P0lis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika dihvbungi menges4hkan bahawa Sajat kini sedang berada di neg4ra jir4n namun beliau tidak menyatakan negara dimaksudkan.

Ya dia kini berada di neg4ra jir4n. Cuma saya nasihatkan kepada dia pvlang dan pergilah ke mahk4mah. katanya kepada Harian Metro.

Harian Metro sebelum ini melaporkan Jabatan Imigr3sen Malaysia sudah berk0ngsi maklumat berkaitan usahawan kosmetlk Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman, 36, atau Sajat yang did4kwa berkemvngkinan sudah berada di luar negara.

Ketua Pengarah Imigr3sen Datuk Khairul Dzaimee Daud dilap0rkan berkata bagaimanapun pihaknya tidak akan mended4hkannya kerana dikhuatiri mengg4nggu sias4tan.

Muhammad Sajjad mencetvskan kontr0versi baru baru ini apabila memvat naik vldeo mahu keluar daripada Isl4m selepas mengh1langkan diri svsulan w4ran t4ngkap dikeluarkan mahk4mah terhadapnya berhvbung k3s dikendalikan Jab4tan Ag4ma Islam Negeri Selangor mengikut Sksy3n 10 En4kmen Jnayah Syarlah Negeri Selangor.

KPN : BaIiklah Sajat mvncul di m4hkam4h

Terdahulu P0lis menggesa usahawan k0smetik kontr0versi Nur Sajat agar kelvar daripada persembvnyian dan berhad4pan dengan k3s di Mahk4mah Tinggi Syarlah Shah Alam.

Ketua P0lis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata kepvtusan Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzaman untuk bersembvnyi adalah sangat an3h kerana dia tidak mengh4dapi tvduhan ser1us di mahk4mah.

Tambah Abdul Hamid, buat masa ini belum ada perkembangan mengenai kedudukan usahawan tersebut.

Saya harap dia bertanggvngjawab, itu pr1.vate l1fe dia saya tahu walau sedang bersembvnyi dia masih lagi hendak mencvit perasaan orang ramai dengan kenyataan dan t1ndakan yang dilakukannya.

Saya minta dia bal1k dan pergi ke mahk4mah. Dia sudah memang di luar negara, masa dia l4ri dari mahk4mah itu kita tidak dapat k3s4n hanya kita tahu lebih kvrang dia di mana.

Kita ada tekn1k mengesan m1salnya ada di Kedah, Perak, kita cuba hendak men4han dia di sempadan. Tetapi kena faham, sempadan kita bukan sahaja temb0k kalau mereka gunakan l0rong t1kus ini, svkar bagi kita ujarnya.

Dia masih bersembvnyi kalau dia nak muat naik aktiviti dia tak apa lah kita tvnggu kerana jer4t tidak akan lvpa pel4nduk. Dia akan bal1klah katanya.

Pada 6 Januari lalu, Nur Sajat meng4ku tidak bers4lah atas pertvduhan itu yang dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid Shaee Shaii.

Dia did4kwa melakukan perbu4tan itu dalam majlis bacaan Yasin dan s0lat h4jat, pada 7.30 malam 23 Februari 2018 di prem1s kecantikannya Nursajat Beauticion Jalan Serai Wangi G16/G Seksy3n 16 Shah Alam.

Bagi perbvatan itu tertvduh did4kwa mengikut S3ksyen 10aEn4kmen Jnayah Syariah Negeri Selangor 1995 yang mempervntukkan hvkuman tidak melebihi RM5,000 atau penj4ra tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya sekali, jika sab1t kes4lahan.

Sumber: Nursajat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *