Amalan

Pekerja Ni Jumpa B0m kat site. Semua Pakar dan F0rensik Datang. Lepas 2 Jam Semua Org Tepuk Dahi

Sebelum ini banyak dilaporkan di media penemuan b0m tangan lama sehingga membuat masyrakat setempat p4nik

Kec0h di sebuah tapak pembinaan apabila pekerja menjumpai satu b0m tangan lama ketika melakukan kerja-kerja pengalian longkang. Selepas di selidiki untuk menentukan sama ada b0m tersebut p4lasu atau betul, pekerja tersebut telah bertindak menghubungi pihak berwajib

Selepas segala pakar datang, dalam masa dua jam baru tahu status sebenar b0m tersebut

Berikut perkongsian di laman facebook mohd nurul syuhada wc

Jumpa B0m kat Site

12.00 tghari

subcon bgtau ada b0m tangan lepas korek longkang n siap pegang belek b0m betul ke tipu..

12.05 tghari

Aku Call 999 dah mmg emerg.ency kot.. kata kat dia saya jumpa b0m tangan kat site TRX.. dia mcm xfaham pula.. then aku bebai call balai polis pudu..dia kata call ipd dang wangi sebab trx site kaw dang wangi.. dah call pegawai n dia suruh pegi site satg MPV datang..

12.30ptg

2 biji URB mai site.. cari jalan xjumpa.. so tya dia, dtg utk tgk b0m ke? Dia kata xda.. kita terima laporan suruh datang sini.. satg team MPV dtg. Dia pun pegi belek kaw b0m dari jauh n minta semua worker jgn masuk keja.

1.06ptg

Mai team MPV.. cari jalan davis pun jenuh kena call byk kali. Dia tgk b0m juga n pasang tape dont cross warna kuning.. so tya geng mpv sapa lagi dtg.. nanti bos dtg tgk juga..

1.30ptg

Mai pula special team tgk b0m.. tgk jauh takut meletu.p..

1.40ptg

Team UPB datang.. then tgk b0m terus tape keliling xnak bagi pin terkeluar. Then masuk dlm beg khas n masuk dlm kereta dia.. tanya pegawai klu kes ni mcm mna nk settle.. slalu harini juga kasi letup. So lani tunggu apa? Tunggu arahan bos jap.. tp dia kata nk dtg.

2.00ptg

Datang pula team fore.nsic utk check ada b0m lagi x kat site..

2.05ptg

Datang pula polis 3 paku.. nak tgk b0m juga..
2.10ptg

Bos UPB dtg site.. tgk n verify… Skali bukan b0m tapi power bank.. haha.. semua polis tension mcm kena Prank.. ramai kot dtg mau dekat 20org berkampung utk 2 jam.. depa suh aku buat laporan polis utk kes b0m ni.. padahal power bank.. Aku belek shoppe mmg brand dari China sebijik pulak tu. Paling ralat terlepas sembahyang Jumaat. Polis mmg terbaik jalankan tugas walaupun b0m tu prank semua org..

sumber : mohd nurul syuhada wc

Berikut pula reaksi dariĀ  netizan

“Ni salah satu hasil ciptaan China yang menyusahkan penduduk bumi.Dengan covid nya,dengan roketnya…ni powerbank bom pulak dah….tak menyusahkan org lain tak sah.Apoooo buat orang panik

“Sapa yg ada power bank ni silap2 boleh kena caj memiliki bahan letupan. Sama mcm pistol mainan tembak cicak la boleh kena caj bawah akta senjata api. Buatnya terlupa boh dalam beg nak naik flight, sekali scanner detect duk dalam dulu la semalam dua.

“Gelak2 jgk. Tp jgn buat main woo bnda cmni. Rsau klu bom betoi jaa. Apapun Alhamdulillah bnda setel. Dugaan laa utk smua yg terlibat dlm kes tu. bnda2 cmtu mau kena banned jaa jgn bg jual. Puncaaa muaaaa

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

artikal by: trendingsangat.pw

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *