Hiburan

Kutvkan Terhadap Imej Janggut Suami Heliza Helmi Agak Mel4mpau! Rupanya Ada Kisah Pasal Janggut Datuk Seri Mahadi

Masih ramai lelaki di luar sana yang tak boleh move on dengan berita perkahwinan Heliza Helmi ke? Sabarlah gais, bunga bukan sekuntum ok! Tapi sebenarnya, ramai lagi yang tak boleh move on tengok janggut mencecah paras perut milik suami pilihan hati Heliza ni. Korang ni biar betul?

Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman sebenarnya adalah seorang usahawan berjaya yang bergelar jutawan dan cukup aktif berkongsi ilmu kepada orang ramai dalam bentuk video pendek.

Imej janggut yang lurus milik Mahadi sememangnya menjadi sesuatu yang unik untuk orang mengenalinya selama ini. Selain dipuji mengamalkan dan membudayakan sunnah Nabi Muhammad, masih ramai juga yang mungkin tidak mengenali beliau sehingga mengutuk imej tersebut.

Ada juga yang mempersoal mengapa Heliza memilih Mahadi sebagai suami.

Why him Heliza why?

Mahadi sudah 17 tahun simpan janggut

Melihat pada perkongsian seorang pengguna TikTok @produk.muslim.bmf, difahamkan Mahadi telah menyimpan janggutnya itu sejak 17 tahun yang lalu. Ahli perniagaan dan jutawan dari Pulau Pinang ketika itu baru berusia 22 tahun.

 

Dia punya janggut orang lain pula nak rimas

Apapun hentikanlah kutukan terhadap imej orang lain. Kita tidak layak untuk menentukan apa yang terbaik untuk orang lain. Bagi kami komen sampai persoal kenapa Heliza memilih Mahadi sebagai suami sudah agak melampau dan tidak sepatutnya dipersoal. Kita doakan sahaja agar masjid yang dibina mereka berdua kekal hingga ke syurga, Amin.

“Janggut aku pula disuruh reb0nding”- Gara2 Hal Ini Sharnaaz Ahmad Naik Ber4ng?

Kerana seorang, habis semua lelaki berjang.gut terkena tem.pias.

Begitulah situasi yang dilalui aktor popular, Sharnaaz Ahmad apabila terdapat segelintir individu yang memintanya meluruskan (rebonding) janggutnya.

Difahamkan, perkara tersebut ter.ce.tus gara-gara seorang ahli perniagaan yang baru mendirikan rumah tangga bersama seorang selebriti semalam.

“Disebabkan orang lain, janggut aku pula yang disuruh rebonding.

“Hey! Sama tapi sangat berbeza sib4ttt!,” katanya dalam satu perkongsian InstaStory.

Sharnaaz Ahmad Ber4ng?

Dalam perkongsian lain, pelakon drama tersebut turut memuat naik foto dia telah memotong dan merapikan janggut serta jambangnya.

Sharnaaz Tunjuk Jambang Supaya Tak Keliru jantina!

“Okey aku dah kemaskan jambang supaya tiada kekeliruan,” tulisnya

Dia juga pernah viral pada 2017 selepas kereta mewah jenis Jaguar miliknya dihiasi 4,600 buah kereta mainan ‘Hot Wheel’.

SUAMI HELIZA PERNAH VIRAL DENGAN KERETA YANG PENUH DENGAN MAINAN HOTWHEELS

“Selagi tidak dapat, selagi itu saya akan cuba mendapatkannya kerana ia adalah prinsip yang saya pegang sejak dulu jika inginkan sesuatu,”

Itu kata peminat kereta mainan Hot Wheels, Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman.

Dia juga pernah viral pada 2017 selepas kereta mewah jenis Jaguar miliknya dihiasi 4,600 buah kereta mainan ‘Hot Wheel’.

Biasanya, foto kereta dihiasi kereta mainan ‘Hot Wheel’ hanya dapat dilihat pada kertas dinding, tetapi Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman berjaya menampilkannya dalam bentuk realiti.

Menggunakan kereta pertama beliau jenis Jaguar, ahli perniagaan itu melekatkan lebih 4,600 kereta mainan berkenaan pada seluruh kereta yang beliau beli 12 tahun lepas itu.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Financial Genius Group (FGG) Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman bersama 4,600 unit kereta mainan ‘Hot Wheels’ yang ditampal pada kereta Jaguar S-Type miliknya. — Foto Bernama

Kereta yang beliau hias secara penuh kreativiti itu menarik perhatian banyak orang dan sesetengahnya merakamkan foto atau beraksi dalam swafoto di pelbagai tempat apabila mereka berpeluang melihat kereta berkenaan, termasuk ketika beliau meletakkannya di kompleks beli-belah.

“Saya gembira apabila orang lain gembira. Ada yang cuba menyuruh saya berhenti ketika memandu di jalan raya. Setakat ini, tidak banyak kereta mainan berkenaan yang hilang. Sudah tentulah saya perlu letak kereta saya di tempat lebih selamat apabila keluar,” katanya.

Kerja menghiasi kereta itu mengambil masa kira-kira tiga minggu untuk siap dengan perbelanjaan RM20,000 dan kereta mainan berkenaan dilekatkan menggunakan gam kaca khas.

Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman Kongsi Cara Penjagaan Dan Macam Mana Kereta Hot Wheel Di lektakan Ke Badan Kereta Jaguar Milik Beliau

Biasanya, foto kereta dihiasi kereta mainan ‘Hot Wheel’ hanya dapat dilihat pada kertas dinding, tetapi Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman berjaya menampilkannya dalam bentuk realiti.

Menggunakan kereta pertama beliau jenis Jaguar, ahli perniagaan berusia 34 tahun itu melekatkan lebih 4,600 kereta mainan berkenaan pada seluruh kereta yang beliau beli 12 tahun lepas itu.

“Saya suka idea kreatif. Di samping itu, oleh kerana Jaguar adalah kereta pertama saya dan mempunyai nilai sentimental bagi saya, maka saya ambil keputusan untuk menzahirkan idea itu pada kereta berkenaan,” katanya kepada Bernama hari ini.

Kereta yang beliau hias secara penuh kreativiti itu menarik perhatian banyak orang dan sesetengahnya merakamkan foto atau beraksi dalam swafoto di pelbagai tempat apabila mereka berpeluang melihat kereta berkenaan, termasuk ketika beliau meletakkannya di kompleks beli-belah.

“Saya gembira apabila orang lain gembira. Ada yang cuba menyuruh saya berhenti ketika memandu di jalan raya. Setakat ini, tidak banyak kereta mainan berkenaan yang hilang. Sudah tentulah saya perlu letak kereta saya di tempat lebih selamat apabila keluar,” katanya.
Kerja menghiasi kereta itu mengambil masa kira-kira tiga minggu untuk siap dengan perbelanjaan RM20,000 dan kereta mainan berkenaan dilekatkan menggunakan gam kaca khas.

Beliau berkata, sejak mula menggunakan kereta yang dihiasi secara unik itu pada awal Januari, banyak orang ingin membelinya.

“Tak pernah terlintas langsung di hati saya untuk menjual kereta ini kerana inilah kereta impian saya sejak kecil lagi,” katanya.

Ditanya sama ada beliau akan mencurahkan idea itu pada keretanya yang lain, Mahadi berkata pada masa ini, beliau tidak berhasrat berbuat demikian, walaupun pernah juga terfikir juga untuk menghiasi blazer atau sut dengan kereta mainan jenis sama.

“Idea ini mungkin pelik bunyinya, tapi jika kita kreatif, kita akan bersikap lebih positif,” kata beliau.

KREDIT: OHMYMEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.