Amalan

“Akhirnya Allah tiupkan malaikat kecil dlm perutku”-Pernah dikatakan tak subur, Bella isteri kepada Alief Irfan kini sah hamil anak pertama

Setiap pasangan yang berumahtangga pasti menginginkan untuk dikurniakan zuriat sebagai penyeri keluarga dan penyambung keturunan. Namun rezeki setiap pasangan tidak sama, ada yang tidak perlu menunggu lama namun ada pula yang terpaksa bersabar sehingga bertahun-tahun lamanya sebelum dikurniakan cahaya mata.

Alhamdulillah! Penantian selama dua tahun, sudah pasti tidak dapat digambarkan oleh isteri kepada youtuber terkenal Bella kini sedang berbadan dua. Terbaru menerusi posting di laman ig Bella tidak dapat menahan sebak berkongsi ‘pregnancy test’.

Bella juga ada berpesan kepada mereka di luar sana supaya sentisa mendoakan yang baik-baik kepada merea yang sednag di uji

“Alhamdulillah .. terima kasih ya Allah atas rezeki yang diberikan”

“Penantian tepat 2 tahun , akhirnya Allah tiupkan malaikat kecil dalam perutku “

“Dengan berbagai dugaan , hinaan & kecaman yang dapat selama 2 tahun ni . Ada yg cakap saya mandul . Ade yg cakap kami x bernasib baik . Allahu akbar !”

“Tapi saya tetap sabar & senyum walau dihina banyak kali . Sebab saya percaya Rancangan Allah swt . Allah maha besar , Maha mendengar lagi maha mengasihani “

Terima kasih lagi sekali untuk family saya , family mertua saya yg x putus doakan rezeki zuriat untuk saya dan suami “

“Cuma nasihat bella untuk semua org kat luar sana . STOP untuk hina org lain , lagi2 korang x tau perjuangan mereka yg nak dapatkan anak . Nampak diorg senyum , tapi dalam sumpah diorg sedih & down . Kalau boleh mulut jaga tau . X baik mempertikaikan rezeki dari Allah swt . Allahu akhbar .”

“Untuk anakku , mommy & daddy akan jaga awak baik2 . InsyaAllah .  . Semoag Allah swt lindungi kandungan ni dan semoga membesar dengan sihat walafiat . Amin ya Allah”

VIDEO:

Terdahulu, pasangan ini terpaksa melalui detik duka apabila berbagai dugaan, hinaan dan kritikan yang dilemparkan selama 2 tahun tidak memiliki zuriat sehingga ada yg cakap dirinya mandul. Di dalam video tersebut, Bella telah berkongsi momen-momen pahit dirinya di dicemuh sehingga mengalami ‘depression’ namun perancangan Allah lebih baik dari segala-galanya.

Bella telah membuat kejutan untuk suaminya dengan membawa kotak berisi coklat yang mengandungi ‘something’ disebaliknya. Reaksi si suami yang begitu teruja membuatkan rakan-rakan turut sebak. Alhamdulillah .. terima kasih ya Allah atas rezeki yang diberikan. Penantian tepat 2 tahun , akhirnya Allah tiupkan malaikat kecil dalam perutku.

Dengan berbagai dugaan , hinaan & kecaman yang dapat selama 2 tahun ni . Ada yg cakap saya mandul . Ade yg cakap kami x bernasib baik . Allahu akbar! Tapi saya tetap sabar & senyum walau dihina banyak kali . Sebab saya percaya Rancangan Allah swt . Allah maha besar , Maha mendengar lagi maha mengasihani.

Terima kasih lagi sekali untuk family saya , family mertua saya yg x putus doakan rezeki zuriat untuk saya dan suami. Cuma nasihat bella untuk semua org kat luar sana . STOP untuk hina org lain, lagi2 korang x tau perjuangan mereka yg nak dapatkan anak . Nampak diorg senyum , tapi dalam sumpah diorg sedih & down . Kalau boleh mulut jaga tau . X baik mempertikaikan rezeki dari Allah swt . Allahu akhbar .

Untuk anakku , mommy & daddy akan jaga awak baik2 . InsyaAllah. Semoga Allah swt lindungi kandungan ni dan semoga membesar dengan sihat walafiat . Amin ya Allah. Bella juga berterima kasih kepada keluarganya serta kepada semua yang tidak putus-putus mendoakan rezeki zuriat buatnya.

Dia juga berharap kepada warganet diluar sana supaya berhenti untuk menghina orang lain yang sedang berjuang untuk memiliki anak. Semua orang boleh tersenyum namun hati tiada siapa yang tahu. Rata-rata warganet turut sebak dengan perkongsian ini dan brharap semoga Allah menjaga dan melindungi kandungannya.

KOMEN WARGANET:

Huaaa I’m crying! Alhamdulillah, so happy for you Belle. Raisya pun sekali happy!!! Takecare tauu

Alhamdulillah … congratulations along n alif..muksu love you… along tcare..kuat k

Semoga Allah menjagamu selalu, dalam lindungan peliharaan Allah dan selamat dipermudahkan semuanya. Tabarakallah

Selamat akak Semoga Allah mmprmudahkan sgala urusan akak Allah maha mngatahui

 

Terdahulu lieff Irfan channel pernah  memuat naik video sambutan hari ulang tahunnya ke-24 yang telah dirancang sepenuhnya oleh isterinya Bella.

Di dalam video tersebut, Bella telah berkongsi momen-momen sebelum membuat kejutan istimewa buat suaminya itu.

Bella telah membuat kejutan untuk suaminya dengan membawa ibu Alief dari Kelantan ke majlis sambutan ulang tahun tersebut di ibu negara.

Melihat kelibat ibu tersayang bersama keluarga, Alief terkejut dan sebak kerana terlalu gembira.

Namun apa yang menyentuh hati apabila di penghujung video yang dikongsikan itu, Bella telah memanggil ibu dan ibu mertuanya untuk bersama mereka suami isteri di hadapan kamera.

Lantas itu, Bella tiba-tiba menangis sambil memberi ucapan. Situasi menjadi sedih apabila Bella meminta ibu dan ibu mertuanya untuk bersabar menunggu kehadiran cahaya mata pertama dari mereka berdua.

“Untuk umi, ibu , Alief. Bella harap umi dengan ibu sabar untuk along dapat zuriat”

Tambah Bella, dia sedar mungkin rezeki mereka masih belum sampai namun dia juga berniat untuk menggembirakan keluarga dengan kehadiran cahaya mata.

“Bella nak happykan umi dengan ibu dengan kehadiran zuriat pertama dari Bella dan Alief. Umi dengan ibu harap sabar.”

Melihat Bella menangis, Alief lantas memeluk Bella dan memberitahunya untuk tidak berkata seperti itu lagi.

Alief turut berpesan untuk sentiasa berdoa kerana ia berada di luar kawalan mereka malah iainya ketentuan Allah SWT.

Reaksi Alief itu telah membuat rata-rata netizen memujinya kerana memahami perasaan Bella dan dirinya bersikap melindungi isteri dari mempunyai perasaan sebegitu.

Bukan itu sahaja, malah netizen turut mendoakan agar pasangan itu dikurniakan zuriat suatu hari nanti.

Alieff atau nama sebenar Muhammad Aliff Irfan Aziki dan Nurul Nabilah Aliah Hazman telah sah sebagai suami isteri dengan sekali lafaz pada hari Jumaat 14 Februari 2020 yang lalu.

 

Alieff atau nama sebenar Muhammad Aliff Irfan Aziki dan Nurul Nabilah Aliah Hazman telah sah sebagai suami isteri dengan sekali lafaz pada hari Jumaat 14 Februari 2020 yang lalu. Congrats Bella, Semoga dipermudahkan! Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:IG Bella

Leave a Reply

Your email address will not be published.