Uncategorized

PU Amin Bagi Satu Idea Bernas Boleh Buat Kak KM Tersentak

TEGURAN demi teguran diberikan kepada usahawan sensasi Liana Rosli atau dikenali sebagai Kak KM berhubung video dia menyusukan anak di tempat awam.

Pencetus Ummah (PU) Amin turut memberi teguran dan nasihat kepada usahwan tersebut yang dianggap keterlaluan.

“Kita ada adab untuk menyusukan anak, paling penting kita sebagai orang Islam ada etikanya.

“Bukan tak boleh menyusukan anak di tempat awam, tapi gunalah kelambu atau kain untuk menutup.

“Ataupun cari tempat-tempat yang sesuai dan tidak menimbulkan sebarang keraguan,” katanya kepada mStar.

Iklan raya promosi judi.. “Kita kena faham siapa yang mengupah mereka” – PU Amin | Wilayahku

Kata PU Amin, walaupun telah beberapa kali ditegur namun usahawan tersebut kerap muncul dengan kandungan video yang mengundang kecaman netizen serta dianggap keterlaluan.

“Bukan kita tak tegur, dah banyak kali buat teguran tapi dia suka dengan gaya hidup macam itu.

“Maka biarlah, tanggungjawab kita dah selesai dan kita dah sampaikan,” ujarnya.

Baru-baru ini, perkongsian Kak KM di Instagram menjadi perhatian ramai apabila memuat naik video sedang menyusukan anaknya berusia dua bulan di sebuah restoran di Kuala Lumpur.

Namun menerusi kenyataan kepada mStar, anak kepada pelakon veteran Normah Damanhuri ini mempertahankan tindakan itu kerana menurutnya dia tidak mendedahkan bahagian payudara kepada orang ramai.

Terdahulu,

Usahawan kontroversi selamba susukan anak tempat awam, Liza Hanim tegur suruh jaga adab

TINDAKAN seorang usahawan kontroversi menyusukan anak di tempat awam secara terbuka mengundang pelbagai reaksi daripada orang ramai.

Ini termasuklah penyanyi Liza Hanim yang turut tertarik berkongsi pandangannya mengenai video tular yang dimuat naik oleh usahawan berkenaan di media sosial, baru-baru ini.

Kata Liza, 42, dia menyokong tindakan usahawan berkenaan memberikan susu badan, namun dalam masa sama haruslah menjaga kehormatan sebagai seorang wanita Muslim.

“Saya terpanggil untuk menyuarakan pendapat, baru-baru ini ternampak gambar seorang usahawan menyusukan anak di khalayak dan ambil gambar.

“Sebagai seorang ibu yang menyusukan anak-anak saya menyokong usahawan ini di dalam perjalanan menyusu badannya, namun sebagai seorang saudara di dalam Islam saya memohon tolonglah jaga adab ketika breastfeeding di tempat awam.

Liza kongsi pandangannya di Instagram.

“Saya sendiri menyusukan anak di mana-mana sahaja, malah pernah di tepi jalan di Kota Seoul (Korea Selatan) dan ya saya merakamkan gambar juga tetapi kita harus menjaga adab, aurat harus dijaga,” katanya tanpa menyebut nama usahawan berkenaan.

Penyanyi lagu Gelisah Mimpi ini menulis pandangannya itu menerusi laman Instagram pada Isnin.

Ini bukan masalah saya berhijab dan beliau free hair (tidak bertudung), either way jaga kehormatan kita sebagai wanita dan ibu

Sebelum ini, tular rakaman video usahawan kontroversi Liana Rosli atau Kak KM menyusukan bayinya yang baru berusia dua bulan di sebuah restoran mewah.

Aksi bersahaja anak pelakon veteran Normah Damanhuri ini memberikan susu badan di tempat awam mengundang pelbagai kritikan daripada netizen kerana menampakkan bahagian tidak sepatutnya.

Liza tegur tindakan usahawan kontroversi susukan anak tempat awam.

Dalam pada itu, Liza berkata luahannya ini hanyalah sekadar pandangan sebagai seorang wanita dan bersuara mengenai isu ini sebagai ingatan dirinya sendiri.

Ini bukan masalah saya berhijab dan beliau free hair (tidak bertudung), either way jaga kehormatan kita sebagai wanita dan ibu.

“Allahuakbar sedangkan kita menutup dengan sesungguhnya ketika breastfeeding pun dipandang serong, apatah lagi di dalam keadaan yang saya lihat usahawan itu.

“Jaga kehormatan kita sebagai wanita, jaga agama kita, InsyaAllah berkat usaha kita murah rezeki kita. Saya bersuara untuk mengingatkan diri saya juga,” ujarnya.

“Suami Tak Rasa Apa Ke”- Kak KM Dikecam Lakukan ‘Drop Challenge’ Di Hadapan Rakan Suami

“Suami Tak Rasa Apa Ke”- Kak KM Dikecam Lakukan ‘Drop Challenge’ Di Hadapan Rakan Suami

Selepas tular video Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM menyusukan anaknya ketika sedang menikmati makan malam di sebuah restoran mewah, kini netizen mengecam tindakannya yang melakukan drop challenge di hadapan rakan-rakan suami.

Dikecam Netizen

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut tampil mengecam tindakan Kak KM yang dilihat agak melampau dan tidak menjaga batas sebagai seorang wanita , malah ada yang turut mendoakan agar anak kepada pelakon Normah Damanhuri ini diberikan hidayah.

“Suami tak rasa apa ke”

“Kawan-kawan suami pun tengokkan je..Allah. No komen lebih takut”

“Macam Syial je”

“Kesian kak km ni”

“Semoga diberi hidayah”

“Semoga kakak sekeluarga diberi hidayah” komen mereka

Terdahulu, Kak KM dikecam netizen selepas berkongsi video menyusukan anaknya ketika sedang makan malam di salah satu restoran mewah. Wanita itu kemudian menjelaskan kepada netizen bahawa video tersebut tidak menampakkan payudaranya dan menutup sebahagian daripadanya.

Sumber Mstar/BN

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih

sumber: mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published.