Uncategorized

“Rasanya pengacara ni patut dinaikkan gaji”-Baru 2 Baris Dato Aliff Nyanyi, Tindakan Bijak Pengacara Ini Dipuji Netizan

Datuk Seri Aliff Syukri, 35, tidak lagi menjadi penyanyi nombor satu negara seperti yang diiktirafnya sendiri sebelum ini.

Ia selepas kedudukan tempat pertama carta trending YouTube dir4mpas artis bertaraf antarabangsa BLACKPINK menerusi lagu terbaharu mereka Pink Venom sejak mula dilancarkan tiga hari lalu.

Video muzik (MV) rasmi kumpulan asal Korea Selatan itu sudah mencecah lebih 175 juta tontonan, manakala MV lagu Baby Sayang duet bersama Baby Shima kini jatvh di tempat kedua dengan hanya 1 juta tontonan.

Terbaru, pengusaha kosmetik itu telah dijemput dalam sebuah rancangan bual bicara Selamat Pagi Malaysia di saluran RTM bagi tujuan promosi produk namun dia dilihat sempat ‘meny3lit’ dan menyanyikan lagu Baby Sayang.

Namun begitu, belum sempat 2 baris lagu Baby Sayang dinyanyikan oleh Aliff Syukri, hos program tersebut tiba-tiba sahaja ‘mem0tong’ dan mencel4h dengan bertanyakan soalan lain.

Aku tak nak apa-apa nak confident level dia je, mana nak dapat?

Menjengah ke ruangan komen video yang dimuat naik di TikTok itu, rata-rata netizen terhibur dengan tindakan spontan pengacara berkenaan.

Dalam pada itu, ramai warga maya tampil memberi nasihat agar Aliff Syukri memperbaiki vokal sebelum tampil menyanyi secara ‘live’ di hadapan orang lain.

Sebelum ini usahawan kosmetik itu melabelkan dirinya sebagai penyanyi nombor satu Malaysia berikutan kejayaan lagu terbarunya itu telah ‘trending’ di YouTube.

Lagu Baby Sayang hasil duet Aliff Syukri bersama Baby Shima telah menerima kec4man hebat daripada netizen gara-gara video muzik yang didakwa tidak sesuai untuk ditonton oleh orang ramai.

Sementara itu, di aplikasi TikTok tul4r apabila seorang pengguna mended4hkan dakwaan Aliff yang mengatakan dirinya penyanyi nombor satu selepas MV lagunya mengal4hkan BLACKPINK adalah satu kesilapan.

Menerusi hantaran video dimuat naik pengguna @alexhkf ketika itu hanya membabitkan teaser video muzik lagu Pink Venom dan bukan video muzik rasmi.

“Bang yang tu teaser saja. Ini baru ‘views’ yang betul. Jangan malvkan kita ‘please’,” katanya.

Dipaparkan ketika itu tontonan MV Pink Venom sudah mencecah 49 juta tontonan hanya selepas sembilan jam ia dilancarkan.

Terdahulu, akhbar ini melaporkan Aliff menyifatkan rakyat Malaysia tidak tahu menilai bakatnya sebagai penyanyi nombor satu negara kerana semua 10 lagu pernah dihasilkannya selama ini sentiasa ‘trending’ di YouTube.

Aliff atau nama sebenarnya Aliff Syukri Kamarzaman ketika ditemui berkata, dia mengaku dirinya sebagai penyanyi nombor satu kerana memang layak dengan gelaran itu disebabkan pencapaian lagu yang sentiasa ‘trending’ di platform digital.

Sebelum ini, Awie menerusi laporan mStar meluahkan rasa kesal dan menganggap industri seni ‘dilacurkan’ oleh segelintir usahawan yang cuba memasuki industri hiburan dengan bergelar penyanyi.

Kata Awie, industri muzik kini rosak selepas kemunculan lagu-lagu yang dinyanyikan oleh seseorang tiada bakat.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.