Uncategorized

Ronaldo tiba2 tepis 2 botol air depan dia. Sebab dia buat begitu buat ramai respek

Budapest: Bintang Portugal, Cristiano Ronaldo, 36, sangat mengambil berat aspek pemakanan terutamanya pengambilan gula dalam diet seharian. Ini terbukti ketika sidang akhbar Euro 2020 semalam apabila dia dengan raut wajah yang serius mengetepikan dua botol Coke sebelum memegang sebotol air mineral dan menggesa mereka di hadapannya minum air kosong. Minuman itu adalah penaja rasmi kejohanan…

Amalan

Nurse Kongsi Pengalaman Kendali Kes Di Wad Bersalin, Takut Tertukar Anak

Sejak kebelakangan ini, berita mengenai pertukaran anak menjadi tumpuan ramai dan rata-rata netizen turut bersimpati dengan keadaan yang dihadapi oleh kedua-dua ibu tersebut. Susulan berita tersebut, ramai netizen menunding jadi menyalahi pihak hospital akibat daripada kecuaian berlaku. Di Facebook, seorang jururawat iaitu Noor Shafinah Mamat yang pernah bekerja di bahagian bilik pembedahan dan wad bersalin…

Uncategorized

Tvlar Rak4man P0lis Tah4n Gadis Berm0tor Ini Di Lampu Isyarat. Ini Seb4bnya

Meskipun sudah banyak iklan serta kempen kesedaran diadakan, namun masih ramai pengguna jalan raya yang berde il enggan memakai topi keledar ketika di jalan raya walhal ia untuk keselamatan diri juga. Apabila ditahan pihak polis, ada juga yang sering memberi alasan cuma membawa motor untuk ke kawasan berdekatan. Sempat rakam penunggang motor tak pakai helmet…Kebetulan…

Hiburan

Melihat prestasi hambar skuad Harimau Malaya, ini tawaran menarik dari TMJ buat ramai teruja

Prestasi hambar skuad Harimau Malaya dalam kempen Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di Emiriah Arab Bersatu (UAE) ketika ini cukup membimbangkan. Harian Metro menulis, Antara yang meluahkan rasa itu adalah pemilik kelab Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim yang bimbang dengan kemerosotan pasukan negara. Lantas, Tunku Ismail meminta izin dan menawarkan diri…

Amalan

Akui Isteri Pertama Dah Cukup Baik, Lelaki Ini Dedah Kenapa Dia Kahwin Dua

Sebut sahaja p0ligami, pasti ramai wanita pantang dan tidak keruan setiap kali mendengarnya. Malah, ada yang melihat madu dianggap perampas dan menggangu kebahagiaan orang lain. Tidak dinafikan tidak semua wanita sanggup hidup bermadu, namun seorang lelaki berkongsikan isterinya sanggup bermadu demi kebahagian suaminya. Menerusi satu perkongsian di Facebook, Mohd Safuan berkongsikan posting panjang tanda menghargai…

Hiburan

“Founder” Tudvh Wawa Ciplak Rekaan Pembungkusan, Sekali Aeril Balas Balik Dapat Malu je

Selebriti Wawa Zainal dituduh memplagiat rekaan pembungkusan produk kosmetik lain nampaknya telah menimbulkan kekecohan di media sosial TikTok. Bermula dengan video pendek daripada pengasas produk tersebut yang menyatakan warna dan reka letak yang hampir sama dan menegaskanya ianya telah ditlru oleh produk artis tersebut. Video Player   Turut membandingkan kedua-dua produk tersebut dalam video tersebut…

Uncategorized

Ibu tertukar bayi cadang nak saman, sekali peguam bagitahu ada kes tidak semestinya diteruskan dgn perbicaraan

K.ecewa dengan t.indakan tidak bertanggungjawab pihak hospital, dua pasangan yang bayi mereka dikatakan tertukar di sebuah hospital swasta di Shah Alam berhasrat mengambil t.indakan u.ndang-u.ndang. Siti Suriani Wahiddin, 23, terkilan dan mend.akwa pihak hospital menyerahkan bayinya kepada pasangan lain tanpa membuat pemeriksaan teliti. “Saya melahirkan bayi lelaki pada 2.36 pagi Jumaat lalu dan diletakkan di…

Amalan

Siti Jamumall dan Bayi Terpaksa Masuk Semula Ke Hospital, Polis Bagitahu Perkembangan Terkini Kes

KUALA LUMPUR – Suami kepada seorang wanita yang tular di media sosial telah membuat laporan polis berhubung insiden yang menimpa diri dan isterinya. Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, pihaknya menerima laporan pukul 9 pagi tadi daripada suami wanita berkenaan. Katanya, kes akan rujuk kepada majistret mahkamah. “IPD Shah Alam…

Amalan

Ingat dah settle, Ibu Yg Tertukar Anak Buat Lap0ran P0lis. Ada benda tak betul bila dia check lengan anak

Kuala Lumpur: Usahawan dalam talian, Siti Suriani Wahiddin atau lebih dikenali sebagai Siti Jamumall dan suaminya berdepan saat mencemaskan apabila menyedari bayi mereka yang baru dilahirkan tertukar dengan bayi lain, hari ini. Kejadian itu dikongsikan beliau melalui satu perkongsian di Facebook (FB) Live bermula 7.40 malam tadi. Siti Suriani berkata, beliau melahirkan bayi lelaki di…

Hiburan

Zamani Meng4ku Terjeb4k Dengan D4dah Sejak Sek0lah

Vokalis kumpulan Slam, Zamani membuat pendedahan ber4ni apabila mengaku terjeb4k dengan peny4lahgunaan d4dah sejak di bangku sekolah. Peng4kuan tersebut dibuat Zamani secara ekslusif menerusi program sketsa dan bual bicara komedi, Rumah No. 107 Musim Kedua yang bersiaran pada Jumaat lalu. Zamani berkata, terjeb4k dengan n4jis d4dah adalah satu kesil4pan terbesar yang dilakukan dalam hidupnya. Katanya…